Nu vil vi gerne fortælle dig noget spændende!
Vi har, helt ekstraordinært, fået lov at besøge og gennemgå Dubarry’s produktion af vandtætte Galway læderstøvler. Som den eneste forhandler på kloden. Nogensinde. Stort.
Besøget kom i stand på vores egen foranledning, idet vi spurgte Dubarry’s topledelse, om de var interesseret i en (ikke helt) almindelig forhandlers ”syn på sagen”, så at sige. Og fordi vi vidste, at vores egne kunder ville være meget interesseret i, at få lidt baggrundsviden.
Besøget blev autoriseret af selveste topchefen, og afsted vi drog.
Produktionsanlægget ligger i Portugal, og har i mange år produceret støvler og støvletter for Dubarry. Synet af utallige håndlavede Galway støvler i produktions flow, larmende maskiner, håndteret af dedikerede medarbejdere, imponerede os straks vi trådte ind, og efterlod ingen tvivl om, at her er der styr på alt fra A til Z med kvaliteten er i top. Der er investeret adskillige millioner kr. i udstyr og der er oparbejdet stor viden og håndværksmæssig kundskab blandt de cirka 60 faguddannede medarbejdere, som har fingrene i en Dubarry støvle, inden den pakkes i de karakteristiske blå kasser, og leveres til centrallageret.
Undervejs i processen gennemgås alle støvler på adskillige kvalitetsstationer, hvis eneste formål er, at sikre ingen støvler kommer ud med fejl.
Læder og ruskind på skaft og overfod sys sammen, og monteres med den vandtætte og åndbare Goretex membran. Støvlerne følger hinanden parvis igennem hele processen, og derfor er der fastgjort en lille strop med farvekode. Det sikrer, at begge støvler i et par har nøjagtig samme udseende, på trods af, at det er naturprodukter, som kunne give lidt varians. Indersålen sys fast af en mand med de mest senede hænder og underarme vi nogensinde har set, og som sørger for at støvlens fod får den rette pasform, med lige dele håndkraft og varmebehandling. Han vred simpelthen støvlen ned over en læst på en stolpe, og masserede det hele på plads. Deraf årsagen til hans noget senede fremtoning.
Dernæst fastgøres det vandtætte sålsystem af specialgummi til overfoden, ved hjælp af en stor maskine, som med høj varme sikrer, at sålen nærmest smelter fast til læderet på overfoden. Denne maskine var deres stolthed, da den havde kørt uden fejl, siden de udviklede den (og så havde den kostet 250.000 EUR, hvilket er en stor investering).
Der blev i det hele taget brugt en del varme i produktionen, og det var derfor ikke overraskende, men meget prisværdigt, at hele taget på bygningen var fyldt med solceller, og disse stod for ca. 60% af produktionens elforbrug.
Efter monteringen af sålsystemet, så gennemgår støvlen en del processer, som består af meget præcist og ganske imponerende håndarbejde. Heriblandt påføringen af den klassiske svage grønne gummikant hele vejen rundt om sålen, og minutiøs gennemgang af hele støvlen for uhensigtsmæssigheder.
Vi spurgte undervejs ind til, hvad tolerancen var, med hensyn til småfejl og svaret var: ”Der er ingen tolerance!” Og det er egentlig det, som vi også selv har oplevet derhjemme i lille Danmark: Nærmest ingen fejl, og stor opmærksomhed fra Dubarry, hvis selv det mindste skulle opstå.
Til slut i processen fjernes den lille farvekode strop, og støvleparret pakkes ned i de blå kasser. Et nyt par Galway støvler klar til alt!
Stor tak til Dubarry, fordi vi fik lov at få denne oplevelse!
Se alle Dubarry's produkter her
PS: Rejsen til Portugal er betalt af egen lomme....